Tuesday, October 18, 2011

Contest : Kisah Dongeng Tengku Puteri & Puan Kutu

* TAMAT*

Assalamualaikum dan salam bahagia,

Aku berbesar hati nak anjurkan sebuah contest ilham sepenuhnya dari Istana Cinta Tengku Puteri. Aku tau korang kebanyakkannya suka join contest yang mudah, tapi apa kata sesekali berfikir secara kreatif. Diharap korang semua sudi-sudikanlah join.



Syarat- Syaratnya :

  1. Buat Entri tajuk yang sama.
  2. Macam biasa copy banner yang comel gila diatas tu dan linkkan ke entri ini.
  3. Terpulang korang nak follow ke tak blog Istana Cinta Tengku Puteri dan Ini Cerita Puan Kutu. Tiada paksaan yang boleh bikin korang radang hati kata Puteri.hehe.
  4. Karangkan kisah dongeng kreatif yang pendek. Pastikan watak Tengku Puteri dan Puan Kutu ada dalam cerita tersebut. Kisah dongeng mestilah happy ending. Ikut korang nak buat cerita macam mana pun. Tak kisah pendek ke panjang. Cerita yang menarik perhatian juri akan dikira sebagai pemenang. Contoh karangan di SINI.
  5. Tarikh tutup pada 17 Oktober, genap sebulan contest nie berlangsung.
  6. Jangan lupa tinggalkan link di SINI sahaja.
  7. Sila copy ini di penghujung entri “Contest ini adalah anjuran  Tengku Puteri & Puan kutu dan hadiah utama di taja oleh tetikusrusak.net
  8. Hadiah (5 pemenang) yang bakal korang menangi : 



  • Tempat 1 mary kay compact pro (unfilled) bernilai RM150 tajaan juanitatetikusrusak.net
  • Tempat 2 - Simple header doodle + Doodle as request + Topup RM10.
  • Tempat 3 - Doodle shoutbox + Doodle as request + Topup RM 5.
  • Tempat 4 - Doodle as request + Simple Header from aku.
  • 2 hadiah sagu hati doodle single.



Jom tonjolkan bakat korang sebagai penglipur lara. Semua doodle adalah hasil tangan Tengku puteri. Kalau nak buat tempahan boleh juga berkunjung ke Istana Cinta puteri yer. Selamat bercerita dan Good Luck! Terima Kasih.




7 comments:

cik najihah said...

mane link entry ye :)

DRceria said...

DRC nak terai eaahh...

Nida said...

Insya ALlah akan mencuba... kena cari idea ni.. :)

Eyhan said...

macam seronok...Tapi bab mengarang cerite mcm nie kureng...

Eyhan said...

macam seronok...Tapi bab mengarang cerite mcm nie kureng...

Perfumes Farm said...

hi,

Perfumes Farm is giving a voucher to all the participants of Perfumes Farm Contest as a token of thank you for participating.

As such, please email me at perfumesfarm@gmail.com to collect the voucher.

Dont forget to mention your name and put the link of the Perfumes Farm Contest entry in the email.

Thanks.=)

Mama Afifi said...

salam, jom join segmen mari berkenalan di http://halimbalqis.blogspot.com/2011/10/segmen-mari-berkenalan.html....ada hadiah saguhati kepada pemenang bertuah tau....follow u here